Panel Led Aydınlatma Elektrik Bağlantısı

Panel led aydınlatma elektrik bağlantısı, evinizdeki ya da iş yerinizdeki elektrik lambalarını ledler ile değiştirmek istdediğinizde yapmanız gereken bir işlemdir. LED aydınlatma günümüzde hızla yayılıyor. Elektrik tasarrufu sağlaması ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edilmektedir. Evlerde tasarruflu ampülleri, florosan lambaların yerini hızla alıyor.

Diyelimki tavandaki florosan lamba topluluğunu bir led panel ile değiştirmeye karar verdiniz. Birtane 60×60 tavan led paneli edindiniz. Yukardaki led panel etiketinde. 54 wat güçte olduğu ve 90 volttan 265 volta kadar şebeke elektriği ile çalışabildiği görülmektedir.

Panel etiketinden bu bağlantının direk 220 volt şebeke elektriğine bağlanabileceğini düşünebilirsiniz, ancak sakın yapmayın! Çünkü bunu yaparsanız led panelinizin ledleri yanacaktır. Bunun için led panel adaptörüne ihtiyacınız var.

Tavan tipi led paneller, ledlerin seri bağlantısı ile oluşturulmuştur. Nisbeten büyük transformatör gerektirmez ya da transformatörsüz kullanılan adaptörler ile kullanılabilir ve yapısı basit olduğu için tercih edilmektedir.

Google’da “led panel driver” diye arama yaptığınızda karşınıza led panel sürücüleri çıkacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken birinci husus güçtür. Led panelinizin gücünde ya da ona yakın bir led panel sürücü takmanız gerekmektedir. İkinci husus bağlantı uyumudur. Uyumlu bağlantı uçlu driver alırsanız bağlantı yapmanız kolay olacaktır.