Kütlesi olmayan şey nedir? Bir şey kütlesi olmadan var olabilir mi? Işığın kütlesi olmayan saf enerjiden oluştuğu söyleniyor.
Gördüğümüz her şeye ışık diyoruz. Bir parlama. Parlayan nedir? Aslında ışıktan başka bir şey göremiyoruz. Albert Einstein e=m.c² (not: karesi klavye kısayolu Alt+0178) ünlü formülü ilan etti. Ancak ispatlamadı. Burada e enerjiyi, m kütleyi, c ise ışık hızını temsil ediyor. Işık hızı ölçümlenmiş saniyede 300bin kilımetre, açıklaması kolay sabit bir sayı. Ancak m küleyi nasıl izah ederiz ?
Birim olarak e (J)= m(kg) .c²(299.792.458 m/s)
Kütle nedir?
Elektronun kütlesi yaklaşık olarak 9.109×10 üzeri eksi 31 kilogramdır. Elektron atom altı bir parçacıktır. Kuantum düzeyinde kütle enerjiye eşit kabul ediliyor. Kütle; proton, nötron ve elektrondan oluşur. Bir atom çekirdeği etrafında dönen elektronlar yüksek enerji seviyesinden alçak enerji seviyesine inerse foton olarak ışıma yapar. Her maddenin kendine özel enerji sevileri olduğu için kendine ait renkte ışır. Bu ışımada enerji kaybedince kütlesinden de kayıp oluşur. Bu halde kütle enerjiye, enerjiye kütleye dönüşebilir.Kütlesi olmayan şey nedir? Bir şey kütlesi olmadan var olabilir mi? Işığın kütlesi olmayan saf enerjiden oluştuğu söyleniyor.
Kütle, enerji, ışık ve daha fazlası için Işığın Karanlık Yolu isimli kitabımıza bakabilirsiniz.