Web Site Yapımı

Web Site Yapımı: Web siteleri günümüzde tüm ticari işletmeler ve ticari olmayan kişisel kullanımlar için bir gereklilik hale gelmiştir. İşletmeniz bir web sitesine sahip olursa, Google aramalarında müşterileriniz sizi kolayca bulabilir. Web sitesi olan bir işletme daha güvenilir olarak değerlendirilir.

Web site yapımı için öncelikle, bir alan adına ihtiyacınız var. Bu alan adı www.google.com veya www.hilspot.com gibi size ait bir web adresi olmaktadır. Bu yüzden öncelikle bir alan adı satın almanız gerekmektedir.

Web site yapımı için daha sonra; web site yazılımınızın ve bilgilerinizin internet üzerine yüklenebileceği  bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alan aslında internet bağlantısı olan ve sunucu merkezlerinde 24 saat çalışan bir bilgisayardır. Bu işe hosting -Tükçe’de barındırma- denilmektedir. Genelde hosting hizmeti veren firmalar aynı zamanda alan adı da satmaktadır. Hatta ikisini birden almak daha avantajlı olmaktadır.

Size tavsiyem alan adını ve hostingi tanınmış yerli firmalardan almanızdır. Bu hem daha hesaplı hem de bir sıkıntı olduğunda kolayca iletişim kurabilirsiniz. Hostingi alırkende hosting hizmetinin ülkemizde bulunan sunucularla yapıldığına dikkat edin. Çünkü siz Türkiye’ye hizmet vereceksiniz. Tüm Dünya’da hizmet veriyorsanız o başka.

Web site yapımında tabi ki iş bununla bitmiyor. Alan adınızı ve hostingi aldınız, bir de bunun içinde çalışan yazılımı da -genelde script- deniliyor-  yüklemeniz gerekiyor.  Bunun için hazır bedava olan scriptler var. Bunların en popülerleri Worpress, Joomla, Drupal, OpenCart gibi bedava olanların yanında ücretli olanlar da mevcuttur. Bu bedava scriptlerin ücreti temaları da mevcuttur. Ayrıca bu scriptler açık kaynak kodlu olduğu için web site yapımı uzmanlarınca da değiştirilebilmektedir.

Hazır açık kaynak kodlu yazılım kodlarını değiştirmeye editleme denir. Yani hazır bir scipti editlettirip kendi siteniz kullanabilirsiniz. Birçok ünlü site de bu yöntemi kullanmaktadır. Çoğu zaman kimse sıfırdan bir site scripti yazdırmamaktadır. Bu hem çok pahalıya gelir hem de Amerikayı yeniden keşfetmek mantıksızdır. Dünya çapında en çok kullanılan script WordPress’tir. Firma tanıtımı ve daha birçok işlem için mükemmeldir.

Web sitenizi yaptınız ya da yaptırdınız, çalışıyor çok güzel. Fakat Google aramalarda ilk sayfada çıkmıyor. Bunun içinde seo -search engine optimization- yani arama motoru optimizasyonu çalışması yapmanız gerekiyor. Yada Google Adsese üzerinden sitenizin reklamını yapabilirsiniz.